Anders denken over kanker

De afdelingen psychiatrie en oncologie ontwikkelen samen een nieuwe behandeling voor emotionele problemen bij kankerpatiënten. Het doel is de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren met een korte, goedkope en flexibel in te zetten computerbehandeling.

In deze eerste studie richten wij ons op een bijzonder kwetsbare groep kankerpatiënten: mensen met acute myeloide leukemie (AML). AML-patiënten ervaren vaak verhoogde depressie- en angstklachten door de zwaarte van de ziekte en zijn behandeling. Het ervaren van psychologische problemen verslechtert ook het lichamelijk herstel. Deze patiënten zijn echter vaak te ziek om psychologische therapie te ontvangen.

Een korte behandeling via de computer kan helpen. Onderzoek laat zien dat een computerbehandeling, waarbij emotionele verwerking gedurende 4 dagen getraind wordt, mensen minder angstig en depressief maakt. Wij willen testen of deze simpele, goedkope, en niet-belastende behandeling ook kan helpen bij AML-patiënten door dit, naast hun gewone behandeling, aan te bieden. We meten na de behandeling, maar ook 3 weken later hoe mensen zich voelen, hoe hun emotionele verwerking is en hoe hun AML-behandeling verloopt.

Steun ons!

Page image

Help mee!

Ik doneer eenmalig

U bent het bedrag vergeten.

Persoonlijke gegevens

Geslacht is verplicht.
Voorletter is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Postcode is verplicht.
Huisnr. is verplicht.
Toevoeging is verplicht.
Straatnaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
is verplicht.
E-mail is verplicht.

Betaalmethode

Er is geen bank geselecteerd. Doneer gemakkelijk met iDeal
IBAN (NL00BANK1111222233) is verplicht.

U heeft voor een eenmalige machtiging gekozen.

BIC (Bij buitenlandse betalingen) is verplicht.
Ja, ik machtig Radboud Oncologie Fonds om jaarlijks geld af te schrijven. Uw donatie wordt rond de 25e van de maand afgeschreven.
Maak een keuze in creditcards
is verplicht.

Lees in het privacy statement hoe Radboud Oncologie Fonds omgaat met uw persoonsgegevens.