De volgende stap voor speekselklierkanker

Onderzoek naar speekselklierkanker in het Radboudumc wordt onderverdeeld in vier verschillende onderdelen: 

Onderdeel 1: PSMA

PSMA is een eiwit dat op verschillende cellen tot uiting komt, waaronder prostaatkanker en speekselklierkanker. PSMA kan met een scan worden afgebeeld, waardoor deze tumoren zichtbaar worden op de scan. Bij prostaatkanker is aangetoond dat deze scans gevoeliger zijn dan andere scans om ziekte aan te tonen. Daarnaast is aangetoond dat prostaatkanker met veel PSMA vaak goed reageert op specifieke behandelingen die zich richten tegen het PSMA-eiwit. Doel van deze studie is om uit te zoeken of PSMA ook bij speekselklierkanker tot uiting komt en is af te beelden op een PSMA-scan. Als dit het geval is, kan een vervolgstudie worden gedaan waarbij dezelfde behandeling als bij prostaatkanker wordt onderzocht bij speekselklierkanker.

Uw bijdrage aan dit onderzoek maakt het mogelijk dat in het Radboudumc PSMA-scans worden gemaakt bij patiënten met speekselklierkanker. In eerste instantie kan dit leiden tot betere diagnostiek van speekselklierkanker. Er kan dus beter worden vastgesteld waar de ziekte zich bevindt. Een nog belangrijker doel is dat deze studie in de toekomst kan leiden tot een nieuwe behandeling voor speekselklierkanker, namelijk behandeling met radioactief-gelabeld PSMA, zoals bij prostaatkanker wordt gebruikt. Dit is erg belangrijk, aangezien de behandelmogelijkheden voor speekselklierkanker beperkt zijn zodra er uitzaaiingen zijn vastgesteld.

Onderdelen 2, 3 en 4 volgen.

Help mee!

Ik doneer eenmalig

U bent het bedrag vergeten.

Persoonlijke gegevens

Geslacht is verplicht.
Voorletter is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Postcode is verplicht.
Huisnr. is verplicht.
Toevoeging is verplicht.
Straatnaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
is verplicht.
E-mail is verplicht.

Betaalmethode

Er is geen bank geselecteerd. Doneer gemakkelijk met iDeal
IBAN (NL00BANK1111222233) is verplicht.

U heeft voor een eenmalige machtiging gekozen.

BIC (Bij buitenlandse betalingen) is verplicht.
Ja, ik machtig Radboud Oncologie Fonds om jaarlijks geld af te schrijven. Uw donatie wordt rond de 25e van de maand afgeschreven.
Maak een keuze in creditcards
is verplicht.

Lees in het privacy statement hoe Radboud Oncologie Fonds omgaat met uw persoonsgegevens.