Veelbelovende behandeling tegen prostaatkanker

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen. In Nederland krijgen jaarlijks meer dan 10 000 mannen de diagnose prostaatkanker en overlijden 2500 mannen aan deze ziekte. Er is nu een nieuwe, veelbelovende behandeling ontwikkeld met ‘Lutetium-177-PSMA’. Dat is een vloeistof die het Radboudumc sinds het najaar van 2017 in eigen huis kan produceren.

Deze nieuwe behandeling is momenteel voornamelijk in Duitsland beschikbaar en veel Nederlandse mannen bekostigen de therapie zelf. De eerste gepubliceerde resultaten in uitbehandelde patiënten zijn veelbelovend, waarbij 75% van de patiënten reageert op de therapie (dat wil zeggen volledige of gedeeltelijke respons of stabiele ziekte), terwijl deze patiënten een vergevorderd stadium van de ziekte hebben en niet meer reageren op reguliere behandelingen. In individuele gevallen lijkt de kanker zelfs volledig verdwenen. De bijwerkingen zijn mild.

Het Radboudumc heeft de expertise en de techniek in huis om deze nieuwe therapie aan te kunnen bieden, maar de financiering vormt een uitdaging. Elke bereiding van het Lu-177-PSMA kost geld en dit wordt momenteel nog niet vergoed door de zorgverzekeraars.  

Steun dit onderzoek door een donatie te doen via dit formulier!

Help mee!

Ik doneer eenmalig

U bent het bedrag vergeten.

Persoonlijke gegevens

Geslacht is verplicht.
Voorletter is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Postcode is verplicht.
Huisnr. is verplicht.
Toevoeging is verplicht.
Straatnaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
is verplicht.
E-mail is verplicht.

Betaalmethode

Er is geen bank geselecteerd. Doneer gemakkelijk met iDeal
IBAN (NL00BANK1111222233) is verplicht.

U heeft voor een eenmalige machtiging gekozen.

BIC (Bij buitenlandse betalingen) is verplicht.
Ja, ik machtig Radboud Oncologie Fonds om jaarlijks geld af te schrijven. Uw donatie wordt rond de 25e van de maand afgeschreven.
Maak een keuze in creditcards
is verplicht.

Lees in het privacy statement hoe Radboud Oncologie Fonds omgaat met uw persoonsgegevens.