Jonge vrouwen met kanker en een kinderwens

Behandelingen van kanker, zoals chemotherapie en bestraling, kunnen de eierstokken beschadigen waardoor de vruchtbaarheid vermindert. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om de vruchtbaarheid van jonge vrouwen met kanker te behouden: het invriezen van eicellen, embryo’s en eierstokweefsel en bij bestraling op de eierstok kan deze uit het bestralingsveld weggehaald worden. We weten dat vrijwel alle jonge vrouwen met kanker op zijn minst zouden willen horen wat de mogelijkheden zijn om hun vruchtbaarheid te behouden zodat ze zelf kunnen meebeslissen of ze er gebruik van willen maken. In de praktijk is het echter helaas zo dat nog lang niet alle jonge vrouwen met kanker hierover worden geïnformeerd. Dit betekent dat zij na de behandeling van kanker ernstige zorgen hebben over hun vruchtbaarheid en daardoor een verminderde kwaliteit van leven ervaren.

In dit onderzoek willen wij achterhalen waarom nog niet iedere jonge vrouw met kanker geïnformeerd wordt en streven wij ernaar om dit te verbeteren. Eerst willen wij de huidige kwaliteit van zorg rondom het veilig stellen van vruchtbaarheid (fertiliteitspreservatie) voor jonge vrouwen met kanker in kaart brengen. Aan de hand hiervan kunnen wij onderzoeken waar de knelpunten liggen en een strategie ontwikkelen om de kwaliteit van zorg en dus de kwaliteit van leven voor jonge vrouwen na kanker te verbeteren. De huidige kwaliteit van zorg zal worden gemeten in de drie expertisecentra op het gebied van vrouwelijke fertiliteitspreservatie, in één niet expertisecentrum en in de verwijzende klinieken van deze vier ziekenhuizen. De meting zal plaatsvinden via vragenlijsten en dossieronderzoek.

Steun dit onderzoek door een donatie te doen via dit formulier!

Page image

Help mee!

Ik doneer eenmalig

U bent het bedrag vergeten.

Persoonlijke gegevens

Geslacht is verplicht.
Voorletter is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Postcode is verplicht.
Huisnr. is verplicht.
Toevoeging is verplicht.
Straatnaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
is verplicht.
E-mail is verplicht.

Betaalmethode

Er is geen bank geselecteerd. Doneer gemakkelijk met iDeal
IBAN (NL00BANK1111222233) is verplicht.

U heeft voor een eenmalige machtiging gekozen.

BIC (Bij buitenlandse betalingen) is verplicht.
Ja, ik machtig Radboud Oncologie Fonds om jaarlijks geld af te schrijven. Uw donatie wordt rond de 25e van de maand afgeschreven.
Maak een keuze in creditcards
is verplicht.

Lees in het privacy statement hoe Radboud Oncologie Fonds omgaat met uw persoonsgegevens.