Tumorverwijdering zonder scalpel

De onderzoekers van dit project gebruiken een veel belovende technologie waarmee tumoren verwijderd kunnen worden, zonder dat daarbij een operatie nodig is. De technologie die dit mogelijk maakt, heet HIFU (High Intensity Focused Ultrasound), dit is een afkorting die in het Nederlands beter bekend staat als: intens gefocuste echo(geluids)golven.

Deze golven maken het mogelijk een tumor te doden door verhitting ervan. Het gebruik heeft tot nu toe wisselende resultaten opgeleverd, daarom willen wij nanodeeltjes gebruiken om het HIFU-effect te verbeteren. Het gebruik van nanodeeltjes kan leiden tot een snellere en effectievere HIFU-behandeling. Dit betekent voor de patiënt dat hij sneller en waarschijnlijk beter behandeld kan worden. Het nanodeeltje wordt op dit moment al gebruikt als contrastmiddel bij patiënten met kanker. Door deze ervaring kan het nanodeeltje sneller worden goedgekeurd voor gebruik in patiënten. De eigenschappen van het nanodeeltje als contrastmiddel voor MRI en echografie zullen we ook gebruiken om de HIFU-therapie zo goed mogelijk te maken.

Steun dit onderzoek door een donatie te doen via dit formulier!

Help mee!

Ik doneer eenmalig

U bent het bedrag vergeten.

Persoonlijke gegevens

Geslacht is verplicht.
Voorletter is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Postcode is verplicht.
Huisnr. is verplicht.
Toevoeging is verplicht.
Straatnaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
is verplicht.
E-mail is verplicht.

Betaalmethode

Er is geen bank geselecteerd. Doneer gemakkelijk met iDeal
IBAN (NL00BANK1111222233) is verplicht.

U heeft voor een eenmalige machtiging gekozen.

BIC (Bij buitenlandse betalingen) is verplicht.
Ja, ik machtig Radboud Oncologie Fonds om jaarlijks geld af te schrijven. Uw donatie wordt rond de 25e van de maand afgeschreven.
Maak een keuze in creditcards
is verplicht.

Lees in het privacy statement hoe Radboud Oncologie Fonds omgaat met uw persoonsgegevens.